Apád a hatbó

Budapest, VI. kerület. Ahogy én látom.

A "szent" karácsony

2011.12.25. 22:32 a fene tudja még

   Olvasom a Velveten, hogy a celebek nagy erőkkel tolták ki a karácsonyi idillt megörökítő képeiket a netre az elmúlt napokban.
   Mint hatalmas (v.ö. BIG) celeb, úgy érzem muszáj lesz ehhez néhány gondolatot fűznöm.

   Nah, tündibündi képek azok senem lesznek. Miért?

   Igazából a vallási része a dolognak roppantul hidegen hagy, a többi része pedig ugye csupa macera. Baromi macerás mind a fa beszerzése, mind a feldíszítése. Roppant drága az egész történet, a családok jó része szinte egész évben a karácsonyi ajándékozásra kénytelen spórolni. És pl. ami a külsőségeknek egyáltalán valami értelmet ad, az kizárólag a kisebb gyerekek megléte a háztartásban.
   Namost ők most pont nincsenek (lehet, hogy ideiglenes az állapot, de akkor sincsenek).

   Aminek talán valami értelme lenne, de igazából sok családban már gondolati szinten sincs jelen az ünnep kapcsán, az az egymás szeretete, a megbecsülés kifejezése, de ez meg nem kéne, hogy dátumfüggő legyen. Ráadásul teljesen vallásmentes történet.
   Tehát egy viszonylag felesleges ünnepről beszélünk. Arról már nem is szólva, hogy ha nem lenne karácsony, akkor talán az év más időpontjaiban is lehetne bejglit enni (vazze, süt valaki az év más részein bejglit??)

   Na jó, tökrendi leszek és tolok egy képet.
   A terézvárosi vásárról.

   Ha lesz még a héten, akkor menjetek ki és vegyetek porcelán fütyülős izét.

   Vagy mittudomén.


Szólj hozzá!

Címkék: karácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://hatker.blog.hu/api/trackback/id/tr573495684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása