Apád a hatbó

Budapest, VI. kerület. Ahogy én látom.

A MÁV-nál megállt az idő

2011.09.14. 19:27 a fene tudja még

Több mint három évvel ezelőtt döntött úgy a MÁV vezetése, hogy hátrahagyva az Andrássy úti székházat, bérirodába költöztetik a vezérigazgatóságot. Az érv az volt, hogy az addigi hely fenntartása nem gazdaságos.
 

 

Mi történt azóta?
A vezérigazgatóság több mint két éve elköltözött a Könyves Kálmán körútra, az Andrássy úti épület üresen áll. Illetve dehogy áll üresen, biztonsági szolgálat őrzi, energiát fogyaszt (gondolom télen nem hagyják fűtetlenül az épületet) és az állaga folyamatosan romlik. Az eladásról vagy annak előkészítéséről még pletykákat sem nagyon hallani. Ha minden igaz, ez az idén sem került be a tervek közé, a MÁV Vagyonkezelő Zrt. az idei évre csak a Benczúr utcai, 1189 m2-es ingatlan eladását tervezi, de ettől függetlenül az új irodaépületet nyilván fizetni kell.

Spórolás azért van! Hogy ne érje szó a ház elejét, az Andrássy útra néző órát a kiköltözéskor leállították, gondolom az üzemeltetése hatalmas összegeket emésztett volna fel.


Az óra azóta bánatosan mindig delet mutat, alatta meg esik szét az épület, csak a biztonsági őrök néznek ki néha a főbejáraton, elszívva egy-egy cigit.
Gondolom szeretett vasúttársaságunknak nem hiányzik a pénz, amit egy ekkora és ilyen környezetben álló épületért kérni lehet, hiszen a minőségi szolgáltatásaiért fizetők úri módon eltartják.

 

 

 

 

(a nagyobb képekért klikk)

Szólj hozzá!

Címkék: máv andrássy út

A bejegyzés trackback címe:

https://hatker.blog.hu/api/trackback/id/tr663227742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása