Apád a hatbó

Budapest, VI. kerület. Ahogy én látom.

Hogyan tűnik el a múlt dicsősége

2012.03.31. 20:40 a fene tudja még

   Van a Zichy Jenő utcában a B. City nevű, városlakóknak (és nem csak nekik) nélkülözhetetlen intézmény. Magyarán kocsma, a szó jó értelmében.
   Ragyogó hely volt sokáig, főleg amíg a Móniék voltak a pultosok/pincérek. Alacsony árak, ragyogó kiszolgálás, bő választék csapolt sörökből, még tea is volt! (Mondjuk ez utóbbi érthetetlen, de értékeljük mint pozitívumot). Tele is volt éjjel-nappal, hétköznap és hétvégén, mi is sokat jártunk oda, akár nagyobb társaságban is.

   Aztán Moniékat úgymond kiutálta a tulaj, jöttek mások. Ekkor is elviselhető maradt a hely, főleg az árai miatt, de volt pl. olyan időszak, hogy minden kört azonnal fizetni kellett, elképzelhető a helyzet, amikor már se a felszolgálónak, se a vendégnek nem maradt aprója...

   Nemrég egy nagyon kedves barátommal beszéltünk meg találkozót a bcityben. Ő ért előbb oda, rendes barátként ki is kérte a korsó söröket. Én mintegy 10 perccel később értem oda, ő jelezte, hogy már megtette a kötelességét. Azonnal heves beszélgetésbe bonyolódtunk, fel sem tűnt egy ideig, hogy már rohadtul ki van száradva a szánk, de azért csak előkerült ez a téma is egy idő után, de mi türelmes, nyugodt emberek vagyunk, úgyhogy próbáltuk féken tartani kiszáradt torkunkat.
   25 perc után viszont (a rendeléstől számítva) már akuttá vált a helyzet, ezért drága barátom elment és nagyon udvariasan megkérdezte a hölgyet akitől rendelt, hogy ugyan már mire számítsunk, fejben van-e még a rendelése. A hölgy közölte, hogy fejben van. Majd előadta az alábbi eszmefuttatást, ami kissé kiverte nálunk a biztosítékot:

   "- Ha nem hagysz koncentrálni, még később kapsz inni!"

   Szó szerint.

   Mi természetes szó nélkül felálltunk és felkerestünk egy másik pivoldát az utcában (nem szűkölködik a Zichynek ez a része bennük), ahol kellemes körülmények és kiszolgálás között folytattuk az abbahagyott mondatokat.

   Úgy nézem, manapság már nem akkora a tömeg a bcityben. Már értem is, miért. Aznap mi is csatlakoztunk azokhoz, akik többé nem szeretnének ott cserélni pénzeszközt alkoholos italra. Tudom, nem mi fogjuk csődbe dönteni az adott helyet ezzel a hozzáállásunkkal.

   Csak reménykedem, hogy talán mégis...
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hatker.blog.hu/api/trackback/id/tr804352696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása