Apád a hatbó

Budapest, VI. kerület. Ahogy én látom.

Új index design

2014.04.05. 23:09 a fene tudja még

Mi a probléma az új kinézettel?

- lassú

- áttekinthetetlen

- ronda

- ezt nem tudom megfogalmazni, olyan "kurvára nem ezt a lovat akartam" típus

 

És akikkel beszéltem (és egyébként viszonylag rendszeresen olvasták), mindenkinek ez volt a véleménye.

Szólj hozzá!

Címkék: index design

Muskátli osztás holnap

2013.04.26. 21:48 a fene tudja még

   Megkésve bár, de itt közlöm azokkal akik esetleg nem értesültek volna róla, hogy holnap az önkormányzat muskátli palántákat oszt a Hunyadi téren.

   Egy lakás max 3 palántát vihet, az osztás 9 és 12 óra között zajlik. Aki szeretne kapni belőle, feltétlenül vigye magával a lakcímkártyáját!

Szólj hozzá!

Címkék: muskátli hatker

Felvonulás az Andrássyn

2012.09.01. 20:31 a fene tudja még

   Én ugyan nem tudom, hogy milyen felvonulás van épp most az Andrássyn, de szinte csak fiatalok vesznek részt rajta és nagyon jó hangulatúnak tűnik.

   Gondolom valami ifjúsági találkozó záró akkordja lehet, de sehol nem találtam információt róla.

2012-09-01 19.50.32_thn.jpg

2012-09-01 19.47.49_thn.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: felvonulás andrássy

Már megint BKV

2012.08.02. 20:02 a fene tudja még

   Igazából nehéz egy netes kép alapján nyilatkozni, de ez tényleg durva :( Komolyan nem értem, hogy ebben a városban tök mindegy, hogy ki van "uralmon", mindig csak a látszatintézkedések mennek, főleg tömegközlekedés terén!
   Az összes kurva járat átnevezése (pl. a 4-es busz vagy 60 évig az volt, erre most 105-ös!), megállók, terek, utcák értelmetlen átnevezése, buszok buziszínűre való átfestése.

   Jut eszembe, tudja valaki, hogy miért volt rossz ember Szalmás Piroska? Mert itt a hatkerben most őt nevezték át, asszem Németh Lászlóra (akié amúgy minden tiszteletem).

3 komment

Címkék: hatker BKV

BKV "forgalomszervezés"

2012.06.16. 18:41 a fene tudja még

   Csak egy példa, a 70-es és 78-as troli.Útvonaluk nagy része közös, az egyik végállomás is az (Kossuth tér). És mi a tapasztalat? Gyakorlatilag mindig együtt érkeznek, szorosan egymás mögött, sokszor a második be sem tud állni a megállóba az első miatt.

Mindig.
És nem csak a főétkezések között : )

   Mondhatnánk, hogy egyszerűen a BKV-nál itt is csak tehetségtelen, buta emberek dolgoznak jó pénzért és ezért van ez, de valsz ez nem igaz, direkt szopatják az utasokat. Tudni illik, a Kossuth tér felől jövő trolik is rendszeresen egymás seggében jönnek!

Közös végállomásról...

Szólj hozzá!

Címkék: bkv

Hogyan tűnik el a múlt dicsősége

2012.03.31. 20:40 a fene tudja még

   Van a Zichy Jenő utcában a B. City nevű, városlakóknak (és nem csak nekik) nélkülözhetetlen intézmény. Magyarán kocsma, a szó jó értelmében.
   Ragyogó hely volt sokáig, főleg amíg a Móniék voltak a pultosok/pincérek. Alacsony árak, ragyogó kiszolgálás, bő választék csapolt sörökből, még tea is volt! (Mondjuk ez utóbbi érthetetlen, de értékeljük mint pozitívumot). Tele is volt éjjel-nappal, hétköznap és hétvégén, mi is sokat jártunk oda, akár nagyobb társaságban is.

   Aztán Moniékat úgymond kiutálta a tulaj, jöttek mások. Ekkor is elviselhető maradt a hely, főleg az árai miatt, de volt pl. olyan időszak, hogy minden kört azonnal fizetni kellett, elképzelhető a helyzet, amikor már se a felszolgálónak, se a vendégnek nem maradt aprója...

   Nemrég egy nagyon kedves barátommal beszéltünk meg találkozót a bcityben. Ő ért előbb oda, rendes barátként ki is kérte a korsó söröket. Én mintegy 10 perccel később értem oda, ő jelezte, hogy már megtette a kötelességét. Azonnal heves beszélgetésbe bonyolódtunk, fel sem tűnt egy ideig, hogy már rohadtul ki van száradva a szánk, de azért csak előkerült ez a téma is egy idő után, de mi türelmes, nyugodt emberek vagyunk, úgyhogy próbáltuk féken tartani kiszáradt torkunkat.
   25 perc után viszont (a rendeléstől számítva) már akuttá vált a helyzet, ezért drága barátom elment és nagyon udvariasan megkérdezte a hölgyet akitől rendelt, hogy ugyan már mire számítsunk, fejben van-e még a rendelése. A hölgy közölte, hogy fejben van. Majd előadta az alábbi eszmefuttatást, ami kissé kiverte nálunk a biztosítékot:

   "- Ha nem hagysz koncentrálni, még később kapsz inni!"

   Szó szerint.

   Mi természetes szó nélkül felálltunk és felkerestünk egy másik pivoldát az utcában (nem szűkölködik a Zichynek ez a része bennük), ahol kellemes körülmények és kiszolgálás között folytattuk az abbahagyott mondatokat.

   Úgy nézem, manapság már nem akkora a tömeg a bcityben. Már értem is, miért. Aznap mi is csatlakoztunk azokhoz, akik többé nem szeretnének ott cserélni pénzeszközt alkoholos italra. Tudom, nem mi fogjuk csődbe dönteni az adott helyet ezzel a hozzáállásunkkal.

   Csak reménykedem, hogy talán mégis...
 

Szólj hozzá!

A menet

2012.01.21. 18:08 a fene tudja még

   "A" menet nemrég vonult el az Andrássy úton (na jó, közben megebédeltemvacsoráztam). Jó hangulatúnak tűnt és a helyi kisközért az Andrássyn is jó hangulatban volt, a megerősített személyzettel együtt (ami így 2 főre duzzadt), mivel jól fogyott a féldekás vodka. És igen, sokan voltak.

   Most eltekintve attól a ténytől, hogy a kormány mellett szinte csak Észak-Koreában és Kínában tüntetnek (kivezényelt droidok), a nemsokára megjelenő, az operaházi tüntetéshez hasonlítgató posztoknál érdemes lesz figyelembe venni, hogy ez a vonulás tele volt Mezőkövesd, Monor, Alcsútdoboz és egyéb táblákkal. Tehát a szervezők (és az esetleg mögöttük állók) nem kevés energiát fektettek a vidékiek felutaztatásába, míg az operaházi szinte kizárólag "pesti" tüntetés volt.

   Arra azért kíváncsi lennék, a felvonulók között mennyien voltak, akiknek pl. elvették a magánnyugdíj pénzét (ránézésre elég korosnak tűnt a menet), akik hónapok vagy évek óta nem találnak munkát, vagy netán csak nyögik a tartósan 300 feletti eurót vagy 250 feletti svájci frankot, stb.
Szerintem kevesen.

   De mindegy is, az idő viszonylag szép, felvonulni pedig jó.
Már csak az M1 hiányzott a kérdéssel: "És Ön Marika néni, mit a kíván a felvonulók kérték műsorba?"
 

Szólj hozzá!

Címkék: kormány andrássy út felvonulás hatker

A "szent" karácsony

2011.12.25. 22:32 a fene tudja még

   Olvasom a Velveten, hogy a celebek nagy erőkkel tolták ki a karácsonyi idillt megörökítő képeiket a netre az elmúlt napokban.
   Mint hatalmas (v.ö. BIG) celeb, úgy érzem muszáj lesz ehhez néhány gondolatot fűznöm.

   Nah, tündibündi képek azok senem lesznek. Miért?

   Igazából a vallási része a dolognak roppantul hidegen hagy, a többi része pedig ugye csupa macera. Baromi macerás mind a fa beszerzése, mind a feldíszítése. Roppant drága az egész történet, a családok jó része szinte egész évben a karácsonyi ajándékozásra kénytelen spórolni. És pl. ami a külsőségeknek egyáltalán valami értelmet ad, az kizárólag a kisebb gyerekek megléte a háztartásban.
   Namost ők most pont nincsenek (lehet, hogy ideiglenes az állapot, de akkor sincsenek).

   Aminek talán valami értelme lenne, de igazából sok családban már gondolati szinten sincs jelen az ünnep kapcsán, az az egymás szeretete, a megbecsülés kifejezése, de ez meg nem kéne, hogy dátumfüggő legyen. Ráadásul teljesen vallásmentes történet.
   Tehát egy viszonylag felesleges ünnepről beszélünk. Arról már nem is szólva, hogy ha nem lenne karácsony, akkor talán az év más időpontjaiban is lehetne bejglit enni (vazze, süt valaki az év más részein bejglit??)

   Na jó, tökrendi leszek és tolok egy képet.
   A terézvárosi vásárról.

   Ha lesz még a héten, akkor menjetek ki és vegyetek porcelán fütyülős izét.

   Vagy mittudomén.


Szólj hozzá!

Címkék: karácsony

Félsz? Vagy bátor vagy?

2011.12.23. 00:08 a fene tudja még

   "A miniszterelnök elmondta, hogy udvarias hangú, de határozottan elutasító választ adott Barrosónak, aki két törvény visszavonására kérte a magyar miniszterelnököt.

   Arra a felvetésre, hogy jogosnak érzi-e a Barroso-féle kritikákat, a miniszterelnök először azt mondta, "csupa jó hírt" közölt a válaszlevelében: elfogadták az ország költségvetését, kész van Magyarország gazdasági és pénzügyi terve - ami szerinte az egyik legjobb Európában -, és sikerült megállapodni a bankokkal a devizahitelesek ügyében."

   El kell mennem ebből az országból.
   Pedig tényleg szeretem.

   Lécci senki ne lájkolja (amúgy is egy idióta dolog) ezt a bejegyzést.
   Fájok.
   És félek.
 

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz

Soccer? Anyád!

2011.12.18. 00:41 a fene tudja még

   Szeretem az "amerikai football"-t. De tényleg!
Nézem a közvetítéseket a Sport 1-2-n. De egyre inkább tele van a hócipőm a szpíkerek beszólásaival.

   Miért focizzák? Miért hasonlítják össze a kettőt?

   Kis kitérő.
   Eleve vegyük azt, hogy miért football? Az NFL a rugby egy speciális változata. Futó óra mellett gyakorlatilag soha nem érintik lábbal a labdát. Ettől kezdve csak "apró" különbség, hogy a rugbyben viszonylag sűrűn tisztelik meg a zsugát lábbal. Óhhh, a labda! Egyforma a két játékban, nem is emlékeztet a fociban használatosra (tojás alakú, a gyengébbek kedvéért). A pálya, a pálya tartozékai is szintén nagyon hasonló a rugbyben és az amerikai rugbyben.

 

   A két játéknak semmi köze egymáshoz. A rugbynek és az amerikai rugbynek viszont nagyok sok.
   Akkor miért is football a rugby amerikában és miért soccer a foci (ami a világ összes többi részén football)?

  Én azt gondolom, hogy amikor az amik kitalálták úgy 50 évvel ezelőtt, hogy legyen ez az izé, akkor kellett valami név, ami a nagyszámú európai bevándorlót is bevonzza a stadionokba. Biztos van valami romantikus történet az egészről, de ki nem szarja le, ez a szokásos ami marketing.
   Ezzel igazából semmi gond, tudjuk, hogy amik nem egészen tiszták.

   Viszont így visszatértünk az eredeti kérdéshez, vagyis hogy a magyar szpíkerek és "szakértők" mi a francért focizzák le a rugbyt és hasonlítgatják össze a két sportot?

  Lehetséges válaszok:
  1. A világ legnépszerűbb sportja nyilván kívánatos célpont. Szemben az alig nézett amerikai rugbyvel (itt most nem térnék ki a tele stadionok kezdetű könnyen nevetségessé tehető teóriájára).
   2. Ha anno valamiért a vízilabda lett volna a hívószó, akkor most a jóképességű közvetítők hosszan ecsetelnék a közvetítés alatt, hogy a GreenBay tight end mennyivel jobban fordult mint Katonás Gergő a KSI elleni meccsen.

   Azért baromi jókat röhögnénk most, ha akkoriban a sakk lett volna a legnépszerűbb sport az európaiak körében :D
    De a világ legnépszerűbb sportja a football.
   És jó eséllyel az is marad még hosszú-hosszú időn át.

   Jaaaa és a legszebb az egész történetben, a szagkértők azt szokták mondani: "az európai footballban".

   Innen üzenem: Anyád!

Szólj hozzá!

Címkék: football nfl labdarúgás soccer

süti beállítások módosítása